Altijd nieuwsgierig naar het leven

Ik als Ademleraar, werk samen met de geest van de Adelaar. Net als de Adelaar ben ik goed in alles van een afstand te bekijken, en aanvoelen wat jij nodig hebt in het moment. Waar jouw sleutel tot heling ligt, zodat we samen de reis aan kunnen gaan, terug naar wie jij werkelijk bent.

De Ademlaar is ontstaan tijdens een ceremonie, met de stam de Yawanawa uit de jungle van Brazilië, die ik bijwoonde met het plantmedicijn Ayahuasca. Ik sprak over de adem van de Adelaar, en mijn vriend zei meteen, De Ademlaar. We moesten enorm lachen en zeiden, ja dit is het!
cropped-glenn-de-ademlaar
cropped-glenn-de-ademlaar

— Wie is Glenn Salvesen, De Ademlaar

Op jonge leeftijd ben ik verhuisd van Noorwegen naar Nederland. Dat was niet alleen een reis naar een ander land, maar daarmee begon ik ook een reis naar binnen. Van de schuld buiten mezelf leggen, leerde ik de verantwoording te nemen voor alles wat er gebeurde in mijn leven.

Altijd was ik zoekende naar iets, maar ik vond nooit wat ik nodig had. Vanaf mijn tienerjaren begonnen de problemen. Ik rookte, blowde en dronk, en hing veel op straat. Mijn baantje als krantenbezorger was niet voldoende om zo’n leefstijl te bekostigen. Steeds meer begon ik in een leugen te leven, waarin ik me voordeed als een lieve jongen, maar ondertussen alles stal wat los en vast zat. Al snel belande in de jeugdgevangenis en kwam ik in aanraking met harddrugs. Het ging steeds verder bergafwaarts met me. Dat escaleerde toen ik een man wilde beroven, en hem neerstak. De rechter veroordeelde me tot een gevangenisstraf met TBS, waardoor ik 12,5 jaar vast heb gezeten.

Tijdens mijn straf begon mijn reis naar binnen. Ik kon nu nergens meer heen, en werd me bewust van een keuze. Kies ik voor het leven wat ik tot nu toe geleefd heb, of wil ik iets van mijn leven maken? Ik zocht naar andere manieren, en in de bibliotheek vond ik een boek: de man die uit zijn hersenen zakte, van Jan Foudraine. Hij schreef daarin over zijn ervaring met Osho, en dat veranderde mijn kijk op het leven volledig.

Osho

Nieuwsgierig geworden, verdiepte ik me in de methoden van Osho en beoefende zijn (actieve) meditaties. Dat gaf me een basis, een veilig gevoel om diepere lagen van mezelf te onderzoeken. Uiteindelijk had ik verschillende éénheidservaringen, en leerde zo wie ik werkelijk was.

Eenmaal vrij, kwam ik contact met Robert Bridgeman en volgde zijn opleiding tot meditatietrainer. Bij Marleen van den Hout volgde ik daarna de opleiding tot Beter Adem coach.
Daarnaast heb ik ook veel gewerkt met verschillende plantmedicijnen en met sjamanen uit Brazilië, Mexico en Groenland. Ik heb veel zelfonderzoek gedaan, oude trauma’s onder ogen gezien en tot het diepst van mijn wezen doorvoeld en omarmd.

Inmiddels verzorg ik verschillende Ademreizen in samenwerking met Puur ZENtrum voor bewustZIJN, en andere Yogascholen in Nederland. Ook coach ik mensen om weer vreugde en balans in hun leven te ervaren.

Glenn-meditatie

Naast dit mooie werk ben ik ook spreker bij Zinvol Gesprek, om jongeren te motiveren met mijn levensverhaal. Hierin laat ik zien, dat we in elke situatie altijd een keuze hebben. Wil je doorgaan met wat je deed, of maak je de keuze voor iets beters?

WhatsApp-Image-2022-04-19-at-10.20.22-PM